Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Tuesday, February 7, 2017

Suka2 tukar no ic

Saya sedang menyelongkar koleksi keetas-kertas dalam laci. Nak mencari koleksi panduan menulis cerpen dan novel bagi refresh balik.  Macam-macam ada termasuk lukisan si bongsu yang tidak bertarikh, berkemungkinan 2-3 tahun lepas ketika dia berusia 8-9 tahun. Bulan depan dia dah masuk 12 tahun. Alhamdulillah.

Tiba-tiba mata saya ternampak resit rasmi pembayaran semula pinjaman Naqib untuk pemasangan festula di PPUKM. Tengok sepintas lalu saja dan mata menangkap sesuatu yang besar. Kesilapan besar!

Haihh saya pun tak faham dengan staf berkenaan. Suka-suki je menukar nombor kad pengenalan Naqib. Nak kata bodoh karang kecik hati pulak.  

Biasa la orang yang lahir kat luar negara lain la dua nombor tengah tu. Tak pernah jumpa no ic yang lain sikit agaknya .. hmm kena baik sangka. Apa salahnya bertanya pada kami dulu. Naqib lahir kat Brunei, jadi angka tengah tu 60. Staf cerdik tapi sombong ni pandai2 tukar kepada 10. 

Ok la perkara dah lepas nk ungkit balik memang tak baik. Namun memang ada masalah terjadi dek kerana silap nombor ic tu. Dan ia didiamkan saja. Biasa la tu .. Ringkas cerita, kalau sikap memang take it easy, gitu la selamanya selagi tak ubah perangai. Menyusahkan diri sendiri tak mengapa. Duduk dalam gua alone is ok. Ni engkau membabitkan orang lain jugak. 

Lepas tu berlagak.

Eh apsal saya marah2 je ni .. 

Wassalam.

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing