Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Tuesday, February 7, 2017

Air Herba Pecah Beling

Sebenarnya dah hampir 3 bulan kami stop ambil air herba. Puncanya kerana Naqib diserang sakit kepala yang sangat teruk apabila minum air herba.

Kasihan melihat deritanya dia, saya beransur-ansur melupakan air herba. 

Kami beralih kepada rawatan homeopathi semula. Doktor mengatakan punca sakit adalah stress terpendam. Boleh dirawat tetapi peluang untuk sembuh tipis. Sekiranya dirawat awal mungkin ok. 

Tak mengapa. Itu cakap doktor. Allah kata setiap penyakit ada ubatnya melainkan tua dan maut. Hari ini orang tua pun maintain muda dengan izin Allah. Hanya manusia belum pernah mampu berbincang dengan Allah minta tangguh ajal. Itu adalah tidak mungkin dan mustahil sampai bila-bila. Hanya manusia diberi peluang mengetahui saat ajal akan sampai, itupun tak semua. Hanya untuk hamba-hambaNya yang terpilih. Tau je, bukan tangguh.

Hati saya tiba-tiba terbuka semula untuk kembali kepada air herba Pecah Beling atau Pecah Kaca ini. Entah mengapa. Entah bagaimana. Mungkin ini jawapan Allah kepada untaian doa-doa saya buat si anak.  Alhamdulillah, aameen.

Cuma Naqib kena benar-benar tabah dan sabar melalui tempoh healing process. Ya, ada proses kesembuhan yang berlaku. Maka saya berikan hanya secawan kecil air herba kepada Naqib. Proses sembuh akan berjalan lebih perlahan namun berterusan. Kesannya mungkin mengambil masa yang lebih panjang namun semoga tetap ada perubahan demi perubahan.

Selain itu apakah yang lebih penting? Bahkan teramat penting?

Ya, DOA!

Tabahlah wahai anakanda.

Wassalam.

imCheTan

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing