Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Sunday, November 20, 2016

Tersentuh Hati

Tersentuh hati melihat profile picture Whatss App Naqib. Gambar dia sedang melangkah bersendirian paling hadapan diikuti jemaah lain di belakang. Saya paling hadapan sekali dan mengambil gambar ini dari jauh.

Serta-merta hati menjadi rindu. Lalu saya scroll semula google photos dan melihat semua gambar-gambar kenangan di Haramain. Air mata menitis sendiri. Rindu muncul menyentak jiwa.

Saya tukar profile picture saya sendiri. Gambar selfie saya, suami dan Naqib ketika kami santai-santai minum petang di kawasan lapang hadapan jam besar. Dan saya muat naik gambar Kaabah di fb dengan satu ayat sahaja, Rindu ..

Awal dinihari ini saya bukak fb dan lihat ramai kawan-kawan like gambar Kaabah yang saya share. Air mata menitis lagi tiba-tiba. Rindu .. Rindu .. Rindu ..

Semoga Allah jemput saya lagi untuk menjadi tetamuNya, bersama seisi keluarga saya. Kali pertama pergi bertiga. Kali seterusnya mahu bersama semua anak-anak juga. Mak abah. Dan sebenarnya harapan ini untuk semua ahli keluarga saya, semuanya .. yang jauh dan dekat.  Allahumma aameen.

Semoga diperkenankan Allah Yang Maha Pengasih dan Maha Memperkenankan Doa.

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing