Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Friday, October 28, 2016

Maaf, jangan telefon saya

Allahuakhbar. Sejak akhir-akhir ini, agak kerap juga saya menerima missed calls daripada orang-orang yang tidak dikenali. Soalan pendek yang diajukan menyentuh hati saya. Mereka mahu mengetahui tentang madrasah Dengkil tempat Naqib belajar. Ada hajat yang mahu diajukan untuk disampaikan.

Saya tidak dapat menjawab panggilan-panggilan ini kerana kampung saya tiada coverage untuk Maxis. Memang menyedihkan. Sepatutnya sudah lama saya tukar line saja. Tetapi sejak akhir-akhir ini juga kehidupan saya begitu kelam-kabut dengan bermacam hal yang mendatang, khususnya berkaitan Naqib dan kesihatannya. Maka saya hanya mampu melihat notification tentang panggilan atau sms yang tidak dapat dijawab.

Ada juga yang menghantar pertanyaan melalui wassap. Yang ini tiada masalah, alhamdulillah.

Maka ingin saya mewar-warkan bahawa wassap saya dengan nombor berkenaan (017) itu aktif macam biasa. Anda bolehlah menghubungi saya melalui wassap.

Jangan buat panggilan kerana memang tak masuk line. Saya dalam proses menukar nombor telefon. Simkad sudah ada tetapi dalam poket dompet suami saya sebab dia yang uruskan hihi ... dan dia belum balik kampung lagi untuk bertemu saya. Sekarang ni sudah jadi pengantin baru memanjang, jumpa hujung-hujung minggu je huhu ...

Kebetulan semasa saya menulis ini, si dia sedang teramat sibuk dengan urusan di tempat kerjanya. Urusan ke bawah duli, gitu. Semoga Allah mudahkan urusan kekanda tersayang, aameen.

Selain wassap, boleh juga emel kepada saya di mnormazzuin@yahoo.com.my. In syaa Allah saya kerap juga menyelidik emel dan mengemaskininya.

Alhamdulillah, syukur kerana ada juga sesuatu yang bermanfaat tentang kisah anak saya di madrasah untuk ibu bapa di luar sana. Blog ini sudah lama bersawang kerana keadaan memudahkan saya berada di fb dan wssap saja. In syaa Allah dengan perkembangan terbaru di rumah kampung saya ni yang baru buat wiring semula, saya ada meja sendiri ala-ala opis gitu. Ada fon cordless juga di sisi laptop saya. Semangat untuk menulis bangkit kembali. Semoga semangat ini semakin marak menyala-nyala untuk sesuatu yang lebih bermanfaat. In syaa Allah. Allahumma aameen.

Blog Naqhuhines, i am back.

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing