Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Thursday, October 8, 2015

kembali kepada Allah

Assalamualaikum wbt.
Semalam, sahih tablet saya sudah tidak dapat digunakan lagi.  Ia crashed dengan teruk.  Kasihan betul!

Lega juga. Tidaklah saya asyik berkepit dengan tab saja.  Diri sendiri naik rimas, tetapi payah benar mahu menjauhkan diri darinya.  Teruk!

Simkad dicucuk pula ke dalam fon-fon lama yang tersimpan dalam laci.  Akhirnya dapatlah juga digunakan untuk terima dan buat panggilan.  Tiada wassap.  Facebook ada tetapi fon terlalu comel, tak tergamak nak buka facebook di situ.

Perlu bantuan hotspot dari telefon anak teruna.  Siap bagi topup RM30.  Ikut keperluan.  Biasanya tidak lebih RM 10.  Itu pun kadang-kadang huhu ...

Sedang asyik melayari internit dari laptop (tiba-tiba laptop seperti tidak akan shut down sejak semalam), masuk panggilan dari bonda di kampung.  Berita sedih yang disampaikan, adik ipar saya, Ustaz Nasrol, yang telah lama kurang sihat, selamat kembali ke pangkuan Allah Taala.

Innalillahiwainnailaihirojiun.  Semoga Allah mengampuninya, mencucuri rahmat ke atas rohnya dan menempatkan dia bersama golongan orang-orang soleh. Aameen.

Namun saya tidak dapat menziarahinya di Sendayan.  Gearbox crv ini menunggu masa untuk ditukar baru, semenjak jalan lasak dan jauh ke Kubang Krian minggu lepas.  Suami pula masih di Mersing, urusannya masih belum selesai.  Walhal dia sudah berjanji ringan akan pulang kelmarin.  Semalam katanya akan pulang hari ini.  Tadi dia memberitahu insya Allah esok.

Dan esok ada jemputan majlis pernikahan anak saudara sepupu di Klang.  Seperti tidak dapat hadir.  Manakala lusa ada jemputan jamuannya pula, bersekali dengan jemputan majlis perkahwinan anak saudara sepupu yang lain di Seremban pula.

Apa pun, semoga Allah memudahkan urusan kita semua.  Hajat di hati tetap mahu memenuhi kedua-dua jemputan istimewa ini. Insya Allah.

Semalam, alhamdulillah tiga kiriman antologi cerpen Santai tapi Sentap dan Kapur Kasut vs Kapur Tulis sudah diuruskan.  Tetapi bungkusan untuk ke Langkawi dan kombo set ke Seri Petaling tertangguh kerana saya diminta mengambil nombor giliran.  Bulat mata melihat nombor yang keluar dari mesin automatik itu.  Ada jarak lebih 30 nombor lagi.  Mak oii!

Jadual makan dan ubat Naqib yang ditetapkan Dr Danial hampir setiap hari lari dari masanya.  Menunggu giliran pengeposan begitu, pasti akan merosakkan lagi jadual.  Kalaulah Dr Danial tahu ...

Haii macam-macam.  Apa pun bertenang saja.  Semoga Allah bagi sembuh juga.  Namun perlu kuat, dan kekuatan itu datang dari Allah belaka.

Mohon doa.


No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing