Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Monday, May 27, 2013

Mizi dalam kenangan

Tadi dapat panggilan telefon dari kakak.  Dia membaca entri tentang Mizi dan bertanya khabar Hanessa.  Berita sedih itu sudah aku khabarkan kepada si bongsu dengan berkias-kias dahulu.  Apabila aku nyatakan hal sebenar, dia menangis teresak-esak.  Kasihannya, aku pun bergenang airmata sama.  Pulang ke rumah, Hanessa meleleh airmata menatap slide show aksi Mizi yang aku simpan di laptop.  Alahai!

Tiga ekor anak Miza semakin besar.  Cepat besarnya.  Lincah dan riang, tetapi belum ada nama.  Aku sorang-sorang tak ada mood dan idea nak memberi nama.  Warnanya lain-lain.  Seekor kelabu hitam macam ibunya, seekor bercampur tiga warna oren, hitam dan kelabu.  Seekor lagi kelabu.  Tiga bapak agaknya hmm ...  Nak ambil gambar pun tak ada mood.

Untuk mengurangkan kesedihan Hanessa, aku sarankan yang kelabu hitam tu diberi nama Mizi juga.  Anak kucing yang seekor ni nampak lebih lincah dan cerdik, nakal dan berani.  Lebih kurang sama dengan Mizi yang dah pergi tu masa kecik dulu.  Dan nampaknya terubatlah hati si bongsu ni.  Alhamdulillah :)

foto untuk pertandingan aksi kucing comel di fb

bergaya hehe

empat beradik take a nap


menemani aku menyidai baju

paling comel!

Mizi, Miza dan Ayu

tangkapan si ibu (Cantek)

peneman tidurnya ...

hanya Mizi yang boleh diam duduk dalam stroller

Muezza n Mizi


take turn ...

 rela dibuat apa saja oleh Hanessa





agak pendengki dengan aku, suka lepak atas laptop time aku sibuk di situ

dah makin sendat di stroller







bersama ibu ...









antara hobinya bersalai atas rel langsir





nakal!



main dalam beg


tak lama lepas ni langsir aku roboh!  kerja Hanessa ...






lepas menanam Tompok yang kami jumpa di tepi tayar kereta parents depan sekolah


















No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing