Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Sunday, December 2, 2012

blackout, tidur di court

"Teruk ah, ma!"  mukaddimahnya begitu.

"Berapa jam?" aku tanya.  Piring-piring bekas makan sarapan pagi mee goreng sedap dah mula kering kat depan aku ni ...  nak borak je.  Orang lain dah angkat punggung, tinggal kami berdua.

"Yang kali ketiga ni lama ... dari kul 12 sampai 4 pagi."  senget-senget mulutnya bercakap.

Katanya, sekampung blackout malam tu.  Masing-masing yang tak tahan kepanasan turun ke court di bawah, lepak di situ.  Ada pula yang mengangkat tilam dari dorm, dan baring beramai-ramai sambil menatap bintang-bintang di langit.

"Ok, adventure la! Tu semua jadi igauan bila dah keluar nanti."  kata aku lagi.  'I like!!!'

Dia menceritakan betapa dia jadi tukang kipas kawan-kawan.  Dia memang tak tahan panas, cepat berpeluh.  Akhirnya berkhidmat la pulak tolong mengipas kawan-kawan yang manja-manja belaka, walaupun mulutnya bising memarahi kawan-kawan yang mengada-ngada.  Hati tetap baik hehe ...

"Kul 4 baru ada elektrik.  Kitorang ingat ustazah kensel kelas pagi tu, sebab kitorang tak leh tido langsung ... rupanya ada gak kelas ... huhh"

"Wehh ingat senang-senang ke ustazah nak kensel kelas?  Banyak cantik muka ko ... dorang kena mesyuarat sampai kat SP tuuu."  Entah ia ntah tak, tapi aku tau apa-apa mesti mesyuarat dulu cuma mungkin kalau sampai ke SP tu aku tak sure.

Dia tercengang.

"Betul la!  Mesti mesyuarat dulu.  Dah, basuh pinggan ni, kang sidai baju 3rd trip tu."

Selesai.

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing