Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Wednesday, November 21, 2012

cheese cake

tengah malam tadi, aku sudah bikin dua jenis cheese cake.  Macam selalu, aku suka resepi simple tapi sedap.  Alhamdulillah, menjadi!!!  Allah dah bagi jadi cheese cake aku ... yahoo!!!

1st, bake cheese cake.  So simple ... dan ada campuran tepung sikit.  Rasanya walla2, very nice.  Alhamdulillah.

2nd, chilled cheese cake ... base aku gunakan cebisan marble cheese brownies yang masih berbaki tu. tapi aku tak tekan-tekan bagi padat, no butter anymore. aku just biar je berterabur dalam bekas plastik bekal anak ke sekolah.  lepas semua dah putar dengan mixer, aku curah je atas cebisan mcb tu, so dah pastilah ia naik ke permukaan liquid.  aku tutup dengan penutup bekas dan masukkan dalam peti ais bawah.

Pagi ni, sarapan aku ialah bake cheesecake dan chilled cheese cake ... alhamdulillah.  Allah bagi sedap.  Memang sedap.  bila buat dua cara ni, aku rasa bake cheese cake is more delicious than chilled cheese cake.  tak caya?  meh kita try ... nyum2 ...

* no pic.  sorry.

aku pakai cream cheese philadelphia sebab kata dorang, cream cheese ni is the best for cheese cake.   Syukur ke hadrat Allah  yang memberi rasa sedap dan lazat. 

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing