Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Thursday, October 11, 2012

projek cookies

kembali lagi.  Alhamdulillah.  Aku diamanahkan oleh sang suami untuk menyiapkan 500 peket goodies, yang bakal dikampilkan bersama bungkusan nasi tengahari untuk para gelandangan di kota KL sabtu ini. 

Malam ini aku pun bergelandangan sendirian di ruang waktu ... menanti cookies masak.  Sambil ditemani Budak Bulu2 yang tiba-tiba menjadi aktif bermain sesama sendiri (termasuk mengerjakan buku resepi aku ... jatuhkan dari meja rendah dan gigit2 ... haihh), aku bereksperimen dengan you tube ...

Beberapa nasyid aku share di FB.  Juga satu catatan dari blog kesukaanku yang selalu catatan di situ menyentuh kesedaranku, menjadikan aku insaf kondisi diri yang serba kekurangan dengan ilmu ...

Bila dah larut malam ... bersendirian kat dapur ... (kucing2 aku semua dah tidur balik ... ceitt ... macam tau-tau je cookies aku dah nak selesai dibakar ... tadi sibuk main) ... aku rasa satu macam. 

Ok ... sebelum aku rasa bermacam-macam ... eloklah aku  berkemas cepat-cepat ... hehehe ... sambung esok.

Sebenarnya aku berkesanggupan untuk tongkat kelopak mata sampai pagi esok ... tapi ... tak pe tak pe ... aku nak melakukan sesuatu yang lebih afdal selain berjaga atau tidur yang sia-sia ... jom ngaji al-Quran.  Qiamullail.

* esok projek cookies akan bersambung sampai cukup untuk 500 peket ... insyaAllah.
* esok ambik tempahan tudung syria berdagu dan niqab ... insyaAllah.(sukeeee ...)
* hari ni hari kedua peperiksaan PMR - semoga Sarah dapat menjawab yang terbaik mampu dilakukannya... InsyaAllah.
*semoga esok akan lebih bermakna daripada hari semalam buat kita semua ... insyaAllah.

Selamat pagi ... assalamualaikum.




No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing