Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Saturday, July 21, 2012

update Sarah

1.  salam Ramadhan buat semua. 
2.  aku tak banyak masa nak mencatat, tapi nak jugak mencatat. 
3.  aku lebih kerap update Sarah.  So kalau rajin, boleh jenguk kat Sarah tu. 
4.  nak buat biskut.  dah beli satu karung 40pcs bekas kuih.  tolonglah order!! please, aku nak kumpul belanja pergi haji tahun depan.
5.  nak siapkan bab terakhir (bab 14) Sakinah.  Sifu dah poke aku berkali-kali di fb.  bila kena poke, yang aku kurang caya sangat sebab cuit2 kat fb ni boleh terjadi sendiri je, aku teringat janji aku nak pos biskut kat sifu, dan janji aku nak siapkan novel dengan segera dulu tapi sifu gelak je hahaha ... sekarang aku gelakkan diri sendiri hehehehe ...
6.   aku nak buat akupuncuture lepas puasa.
7.  aku berazam nak berterawih hingga malam raya, qiamullail sekali kat surau.  cari geng.
8.  aku dah bincang dengan suami tercinta pasal niqab.  kalau sebelum ni dia kata 'pakai la!' macam mencabar je, now bila aku serius dia kata 'hold dulu!' pulak ...
9.  telefon mak kandung jam 11 malam lepas balik terawih, rupanya mak dah lena.  just mintak doa dari mak.  nak mak doakan aku banyak2 dalam ramadhan ni Allah bagi kekuatan untuk pakai niqab dan anak dara aku dapat jodoh yang terbaik.  amboi hehehe ...  makasih mak. 
10.  sebelum tu call mak bela aku, ohh dia baru balik dari terawih jugak, dapat berkat moreh banyak. tak dapat cakap banyak sebab mak dalam kereta ada orang lain jugak.  kerahasiaan mesti dijaga hehehe ...
11.  tak call mak mertua, karang mak boleh terkejut sakit dada.  tapi aku tau mak memang sentiasa mendoakan semua anak cucu mak, katanya setiap kali aku pi dekat-dekat bisik-bisik nak mintak doa mak.  alhamdulillah :)
12.  kedai tutup dua hari, hari ni dan esok.  dorang buat preparation untuk buffet ramadhan until sahur.
13.  seorang pekerja dah chow.  nak kemas rumah katanya.  bye bye amira!
14.  suami kata hari2 boleh buka puasa kat kedai.  kalau rajin sahur pun boleh pegi kedai,  yahooooo!!!!!!!  tak payah masak, boleh la siapkan biskut dan siapkan novel jugak hehehe ...
15.  ada beberapa entri lama yang boleh meletakkan diri aku dalam bahaya.  so kena keluarkan dari blog.  dah terlambat tapi tak terlewat. kepada Allah berserah.  kekadang terasa lurus bendul sangat.  hmm ...
16.  ada kisah anak-anak yang juga dikeluarkan dari blog. 
17.  eh banyak pulak aku menulis.  kena stop ni!  masak nasik jap pas tu zzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZ. 

jumpa lagi, maaf selalu :P
gambar hiasan

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing