Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Monday, January 2, 2012

Jin lagi ...

Pasal jin lagi.

Memang banyak kerenah bangsa jin ni termasuklah memporak-perandakan rumahtangga hingga putus silaturrahim antara saudara.  Saya memang pening memikirkan dan cair taik telinga mendengar macam-macam report pasal orang tu orang ni orang sanun orang sini punya kerenah.  Sendiri punya kerenah macamana?

Saya pun berdoa kepada Allah.  Mana lagi nak menyerah diri kalau tak kepada DIA?  Walau betapa banyaknya dosa dan hinanya diriku ni ...  Dan alhamdulillah, sedikit demi sedikit Allah nampakkan jalan-jalan untuk penyelesaiannya insyaAllah.

Mula-mula ni entah macamana Allah yang punya kuasa jua, saya digerakkan hati untuk buka satu blog ni walaupun tajuk entri dia tak menarik minat sangat.  Buka dua tiga kali, saya skrol sampai bawah, Allah gerakkan hati saya klik kat satu web yang kalau saya memang tak minat nak tengokpun.  Bila dah bukak tu, saya pun baca.  Lepas baca saya baca lagi dan baca lagi, seronok la pulak.  Itu le blognya yang saya kata tengok sampai mata kelabu tu.

Lepas tu jumpa pulak blog lain yang seantero dengannya.  Ada jugak blog yang macam poyo entah apa-apa, memang tak minat den sori la yo.

Ni saya copy lagi entri pasal jin.  Terima kasih kepada empunya blog tapi blog ni bukanlah blog yang sampai mataku kelabu asap tu. Entri yang panjang berjela tapi pencerahan yang hampir sempurna, tentu ada lagi yang kita tak tahu dari ilmu-ilmu milik Allah.

Nanti nak ajak Pak Meon gi situ jumpa tok empunya blog kelakar tapi berat tu, sonang jo laluan balik kampung den yo.  InsyaAllah, semoga dapat menjadi jalan kepada penyelesaian masalah yang bersangkutan dengan famili saya, yang dah bertahun tak bersua muka dua bawang putih bawang merah ni.  Semoga Allah beri kesempatan sebelum ajal tiba.  Ya Allah, permudahkanlah urusan ini, ameen.

***

Rahsia Nampak Jin...Rumusan...

KEPENTINGAN MENGESAN GANGGUAN JIN...

1.Agar gangguan pada diri seseorang itu dapat di-
kesan dan di beri rawatan sepatutnya...

kerana ramai orang yang sebenarnya sedang mengalami-
nya tapi ia terus terbiar tanpa tindakan semata-mata
kerana tak faham...

Maka ia berterusan mengalami gangguan sementara cen-
gkaman makhluk tersebut terus bertambah kuat dan se-
bati...

Gangguan itu mungkin memberi kesan kepada...

a. Gangguan fikiran...

b. Gangguan perasaan...hingga ke tahap penyakit
mental...

c. Gangguan perkembangan potensi diri...

d. Gangguan kepada pembesaran dan pembelajaran
anak-anak...

e. Gangguan kepada hubungan antara ahli keluarga...

f. Gangguan kepada keharmonian rumah tangga...

g. Gangguan kepada hubungan dengan orang lain...ter-
masuk masyarakat...

h. Gangguan kepada urusan mencari rezeki...

i. Gangguan kepada kesihatan fizikal ( penyakit ).

j. Kecenderungan kepada kejahatan atau perkara sikap-
sikap negatif...

k.Halangan kepada mentaati Tuhan...malah lebih cende-
rung kepada tiap sesuatu yang di haramkan...

...dan sebagainya...

RAWATAN PENYAKIT...

Pada satu segi ada beberapa kategori penyakit...

1. Penyakit biasa...perlu rawatan hospital...

2. Gangguan jin...perlu rawatan gangguan...

3. Penyakit biasa dan gangguan serentak...perlu ra-
watan hospital dan gangguan...

4. Penyakit biasa membawa kepada gangguan jin...per-
lu rawatan hospital...dan rawatan gangguan...

5. Gangguan jin membawa kepada penyakit biasa...per-
lu rawatan gangguan sahaja...atau mungkin juga perlu-
kan rawatan hospital...

Zaman moden...ada perubatan moden...maka kita manafaat-
kan sepenuhnya...kerana itulah antara hikmahnya Tuhan
memberikan kita ilmu perubatan yang sentiasa berkembang
maju...

Tapi masih ujud jin...maka rawatan gangguan jin adalah
rawatan sepanjang zaman...kerana jin itu akan tetap
ujud hingga ke penutup usia Alam Dunia ini...

Apabila sesuatu penyakit itu tak mendapat rawatan se-
bagaiman kepeluannya...contohnya penyakit biasa dengan
rawtaan gangguan...atau penyakit gangguan dengan rawatan
hospital...maka ia bererti...penyakit itu tidak dirawat
dan pesakit akan menanggung padahnya...

ZAMAN MODEN...ZAMAN TAK ADA JIN ?

Itu zaman dulu...begitu kata segelintir orang yang me-
nafikan ujudnya gangguan jin di zaman mode ini...

Ia tak mengetahui...sedangkan umur sesekor jin itu sa-
ma dengan umur berpuluh keturunannya...sedangkan jin itu
sentiasa beranak pinak...maka bagaimana akan terhentinya
gangguan jin ?

Malah seperkara kita peru mengambil kira...mengenai jin
saka...banyak antaranya adalah jenis beranak pinak...
dari berbelas...berpuluh atau hingga beribu ekor...

Maka kalau dulu-dulunya jin pada orang-orang tua itu sekor
dua...dan 'cukup' untuknya sahaja...bayangkan kalau dah
beranak pinak hingga berpuluh...ke beribu...berapa ramai
antara kita sekarang yang ada jin saka dari sebab pilihan
atau ketidak sengajaan orang tua-tua kita ?

Malah ada orang yang mengingkari keujudan makhluk-makhluk
halus itu adalah dari sebab pengaruh jin sakanya sendiri.

Ada satu kisahnya..rakan-rakan merawat seorang ibu...ke-
mudia menantu si ibu yang datang dari jauh dengan sinis
berkata...cuba rawat aku pula..manatau ada jin...
ternyata ia kemudiannya muntah-muntah agak teruk...

JIN ISLAM...BUKAN JIN ISLAM...

Ada orang suka...gemar...berhobi dan 'bergumbira' dengan
adanya pendamping Jin Islam...

Bahaya Pendamping Jin Islam...

1. Membahayakan akidah...

2. Membahayakan diri...

3. Membahayakan keluarga...

4. Membahayakan keturunan...

5. membahayakan orang lain...

...dan sebagainya...

Setakat yang saya tahu...semua Jin Islam yang pernah
saya dan rakan-rakan temui...biasanya penipu...talam
tiga muka ( kalau manusia paling banyak pun...dua muka
saja ) juga pembunuh ( dengan Izin Tuhan ) termasuk
bunuh atau menyeksa suami wanita yang didampinginya...

Bayangkan...kalau bunuh orang..Islam menentukan balas
bunuh...kalau bunuh jin ikut suka hati sendiri pun...
tak ada hukuman undang-undangnya...

Ia menunjukkan betapa rendahnya darjat jin berbanding
kita manusia...

Tapi sebaliknya ada segelintir kalangan kita memandang
jin itu makhluk hebat...mulia...digeruni...ditakuti...
menjadikan jin itu bongkak dan 'menginjak' sepenuhnya
kepala kita sendiri...malah mengambil kesempatan den-
gan mewahnya diri kita sebagai makanannya atau jadi
khadam tukang bagi makan kepadanya...

Maka apabila anda sengaja berdamping dengan jin...si-
lakan anda...keluarga anda..dan keturunan anda berse-
menerima padahnya...

Kalau anda memilihnya 'sorang-sorang' kemudian keluarga
dan keturunan anda menanggung akibatnya...bersiap-
siaplah untuk menghadapi tuntutan mereka di Akhirat
kelak...

Ingatlah...Jin Islam sebenar tak akan membuat kerja-ker-
ja syaitan...iaitu mencampuri..memperdaya..menyakiti...
atau menyesatkan akidah manusia...dan tak akan merasuk
manusia termasuk bini orang kemudian menyuruh anda menj-
aga solat lima waktu...

AMALAN MUDAH...

Semua amalan yang saya tuliskan dalam blog ini...Insya
Allah...saya niat sampaikan pada semua orang...semoga
dapat di manafaatkan...

Tujuan utama sentiasa keredhaan Tuhan...dan segala per-
tolongan...perlindungan...kita mohonlah dari Tuhan...
sambil kita terus berusaha sebagaimana peraturan yang
IA telah tentukan dalam kehidupan ini...

Amalan Fatihah 3 Senafas...khususnya adalah antara am-
lan utama saya yang didapati daripada seorang Ustaz Per-
awat Rukyah...yang menafikan keujudan Aura...dan saya
sampaikan semoga jadi amal Jariah baginya...

Kalau perbezaan pendapat pada hal-hal terbuka seperti
ini menghalang kita daripada menerima sesuatu ilmu
yang baik-baik...maka ia adalah kejayaan syaitan...

Terima kasih pada Guru utama dan guru saya...dan rakan-
rakan di mana-mana juga termasuk rakan pengulas dalam
blog ini yang mungkin tak sedar sebenarnya dah jadi guru
saya...semoga segalanya bermanafaat untuk kebaikan dunia
akhirat...dan terima kasih atas perhatian anda semua...

...dan saya minta maaf atas semua salah...silap kasar...
bahasa..terutama dalam mejawab sebarang ulasan...yang
kadang-kadang saya buat dalam keadaan mengejar masa...

Semoga blog ini serba sedikit bermanafaat untuk umum
dan tolong betulkan salah silap terutama mengenai sesu-
atu yang berkaitan hukum hakam...dan sebagainya...

Mungkin rehat untuk sementara atau mungkin tidak...namun
atas mana-mana ulasan saya akan cuba menjawabnya setakat
mampu...Insya Allah...

Segala salah silap dalam blog ini adalah atas tanggungan
saya sendiri...bukan guru atau perguruan...

Penting tentang rawatan...saya baru belajar sekerat...
dan umpama tin kosong...bunyi saja kuat...tapi tak ada
isi...cuma saya manafaatkan bunyi yang agak kuat setakat
mampu ini untuk cuba menyedarkan anda...selangkah lagi...
kaki anda mungkin akan terjerumus ke dalam lubang...atau
beberapa langkah lagi...dahi anda pasti akan terhantuk...
carilah perawat yang sebenar-benarnya perawat...
yang diamnya penuh berisi.

Insya Allah...yang baik itu dari Allah...wallohu a'lam

***
Sekian dulu.  Amacam, cukup pencerahan?  insyaAllah bersambung dengan entri import yang lain.  Terima kasih sekali lagi kepada tuan punya blog tersebut.  Nak dapat info lain-lain jemputlah ke blog tersebut.  Saya pun nak jenguk entri beliau yang lain bila-bila free nanti, bila mata den dah hilang kelabu eh.

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing