Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Thursday, January 5, 2012

4hb Januari 2012, Rabu

hari suaikenal

bergerak ke kelas 1 Efisien


waaaa jumpa pulak geng kamceng sesama kaki borak ... duduk sebelah-sebelah

"Amirah Nurhanessa!" cikgu sebut nama sorang-sorang. 

guru kelas 1 Efisien, namanya Cikgu Rohana yang juga cikgu Laila Ain 6 tahun lepas.

ambil kertas peperiksaan penilaian

Fatin, anak nurseri yang juga kawan sekelas semasa prasekolah tahun lepas




cikgu bagi penerangan sebelum menjawab soalan

senang je ma ... katanya lepas tu.



ibubapa murid tahun 1.  yang beratur tu membeli buku etc di koperasi sekolah.  Mana la pakcik sorang ni, kang lagi ramai orang beratur lama nak sampai turn ...

haa ni dia baru sampai! tayar ketapi pancit ko?

dah habis menjawab soalan periksa.  mula nak main-main ...


best friend ~ Hanessa & Puteri.

sapa nama?  Shasha ... tolong dia sharpen pensel, rupa2nya pensel buta takde mata ... patutlah perhati dia jenuh mensharpen ... Laila Ain dah mula perkenan kat budak sorang ni, comel kata dia.

pagi Rabu 4hb, hari pertama persekolahan sesi 2012.  Abah tolong siapkan.

tu la mama engko, pagi ni baru nak kemas buku! ...  Ibu jugak yang salah, bapak betul manjang.

beli buku hari pertama sekolah.  bukan aku je yang lambat beli, ramai rupanya ...

baru balik ... seronokkkk kata dia


tiba-tiba uwan atok sampai, surpriseee!  nak gi sekolah ugama plak.  Hanessa pun sekolah ugama jugak.  Darjah 1 Yazid.  Puteri tak ada, kawan lain pulak jumpa.  Hidayat kelas 4 Hamzah.  Ni kelas corot katanya, sebab masuk sekolah balik time orang dah nak periksa.  Result pun tak de.  Hmm ... tak pe tak pe.  Belajar rajin-rajin mama abah doakan sentiasa.  Kelas mana-mana or cikgu mana-mana, diri sendiri nombor satu mesti rajin usaha.


mak bawak buah macam-macam ada.  manggis kegemaran semua.

rambutan dan duku langsat pun ada, dari rumah abah di Sawah Lebar.  Pokoknya rendah-rendah je capai dengan tangan.

ke madrasah Naqib hantar buah, lepas tu direct ke madrasah Laila Ain pulak.  Pergi ngan mak je, nak jamahkan cucu-cucu dia sebelum buah kecut kering.  I followwwww jo.

malam lepas maghrib, gi Kg Delek pulak hantar buah yang sama. 

Daro, anak Wahidah.  Lepas ni kalau ada lagi bagi gelaran Ndut plak yooooo ...

Nurashid menyerah kaki

sengsara, menyesal kata dia

adooooiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!  terlajak menyerah buruk padahnya, rasakan!!!!!!

last step kasi letup semua tulang

1 comment:

Noraini Hassan said...

pak meon sajak betul jadi tukang urut.

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing