Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Saturday, December 3, 2011

gambar - kali pertama jual nasi bariani Bariani Master

masa nak bergerak ke TTDI Jaya, hujan agak kasar

Alhamdulillah cuaca di TTDI Jaya depan masjid Al-I'tisam cantik redup berangin, baru ada satu gerai kat sebelah tu.  Mula pasang gerai jam 1040am

ketua juri sampai buat check-up; Haji Jefril hehehe ...

selendang terbang ntah ke mana, sekarang dia turun padang sama membungkus kuah dalca, rajin betul anak dara comel ni

sori interframe (jari Hanessa)

apa kata juri? 

yang baju kuning specky tu tokey restoran anjung selera

Wak Lan (orang kuat Chef Meon) dan isteri

seberang jalan tu ialah masjid Al-I'tisam

beberapa pekedai dah mula pasang gerai, jiran sebelah tu baru seminggu jual kat situ.  Dia ajak jual hari-hari ... jual sampai petang.

tunggu customer.  Kuah dalca dan acar dah dibungkus kalau orang beli tapau

antara geng Chef Meon yang dah sampai.  Kat belakang tu Restoran Anjung Selera.  Malam kang chef meon datang masak bubur lambuk lak kat tepi restoran tu

customer! customer lai lo

tu dia pasang gerai kat tepon awam, budak berdua ni (yang kecik tu anak Wak Lan) tak jemu-jemu mengerjakan telepon tu buat main, jangan sampai rosak ya budak-budak oii ..

Kami berkemas barang jam jam 3.30pm.  Chef Meon kena balik sekarang sebab nak datang balik untuk masak bubur lambuk pulak lepas Maghrib kang.  Seronok bukak gerai macam ni.  Dapat pembantu pun sebulu alhamdulillah.  Teringat balik masa berjual kat gerai masa jadi student kat ITM Melaka dulu.  Jual air, jual sambal tempe.  Memang seronok!  Jumaat depan jual lagi insyaAllah.  Siap je semua, hujan pun turun selebat-lebatnya.

2 comments:

Noraini Hassan said...

keep going...tahniah. Kalau nak order beriani master, boleh lah ya?

Naqhuhines said...

Bariani Master memang terima order for any occasion. InsyaAllah. So disarankan ORDER LA JANGAN TAK ORDER hehe ... tadi ada order 15 bungkus dari orang TM, alhamdulillah.

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing