Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Monday, November 28, 2011

thank you to my hubby

Bang, coklat chip dah nak habis!

Petang kang gi la beli.

....

Tengok-tengok, bajet-bajet, ada sikit lagi tepung kukizzku yang belum digentel, dan coklat chip memang tak cukup.

Bang, jom kita gi Bagus beli coklat chip.

Gi le ... ni le masalahnya ajak orang tengah tido pergi kedai.

Ala ... sekarang ni bawak keta asik mengantuk je la.  Bahaya.  Jom le gi.  Alasannn ... tapi memang tak de mood nak driveLagipun pergi dengan dia seronok sikit.  Pergi dengan budak-budak je, nak melayan ragam je jawabnya.  Tak de pun melayan dorang kelahi dalam kereta.

Gi le.  Ayang bawak, abang duk sebelah. 

La pulak!  Aku yang malas drive nak ajak dia tolong drive, dia pulak suruh aku jadi tukang supir dengan dia duduk sebelah je ... ishh betul mesej tak sampai kat orang mamai ni.

Kena la pujuk lagi.  Akhirnya pergi juga sesama ke Bagus kat sebelah JJ tu.  Pinjam duit RM100 Hidayat dulu, nanti mama ganti la.  Kepoh budak lelaki ni bila terdengar abah dia suruh pakai duit tu dulu buat beli barang. 

Kira Dayat masuk share la buat kukizz tu hehehe ... kata abah dia.

Aisshhh share ke hapa, yang ketepi buat makan tu dah kira share la tu! Abah dia gelak.  Ye la, bila dah siap masuk bekas nak tunggu sejuk tu, ntah berapa keping dah masuk dalam mulut.  Tak pe la, memang buat untuk makan-makan.  Yang nak jual-jual tu, sampingan je.  Suka-suka cari duit poket.  Tau, abah tu lawak je. 

Beli barang kat Bagus, dalam kuantiti besar.  Betul-betul macam nak buat bisnes besar hehehe ... dah kalau nak buat hari-hari, memang lebih jimat beli dalam kuantiti yang besar macam tu.  Pak Meon yang suruh gitu.  Tu la yang seronoknya angkut Pak Meon sama.  Dia memang sokong saya buat kukizz tu, sebab sedap kat selera dia, jadi nak beli barang pun dia terus suruh beli dalam kuantiti banyak.  Yang lebih seronoknya bila dah sampai kat cashier, tak risau kalau tak cukup duit dalam dompet, Pak Meon standby kat tepi hehe ...  Tadi dia siap tolong isi borang membership Bagus, lain kali beli barang ada point dan kadang-kadang ada offer untuk ahli.

Jadi, nak say thank you la kat suami saya ni.  Dia selalu sokong kalau apa yang nak dibuat tu baik dan betul.  Dulu nak bukak tadika dan nurseri, dia izinkan belajar balik kat UM.  Lepas tu dia bantu siapkan nurseri daripada hal mencari tuan rumah, pasang gril, mengecat segala-galanya termasuk usahakan beli van untuk saya buat transport untuk budak-budak. 

Lepas tu nak gi ikut kursus menulis nun kat Ulu Klang pun dia bagi, tapi dapat sekali je lepas tu dah tak diizinkan sampai bila-bila hehehe ... untuk keselamatan saya juga.  Jauh tu, pagi-pagi lepas subuh dan start enjin gi sana.  Tapi kursus dengan Puan Ainon tak lama.  Tak ingat sangat, tapi tengahari dah habis.  Tapi saya dapat bimbingan online dari Puan Azmah Nordin dan suami saya pun bagi semangat untuk terus menulis. 

Dah bertahun dengarnya menulis, tak siap-siap juga, macam gitulah dia selalu cakap bila saya bagitahu 'hari ni nak duduk tulis novel, jangan kacau ye'.  Hehehe ...

Bila ura-ura nak balik sini hari tu, dia sokong sangat saya nak jual nasi katok.  Tapi lum dapat buat lagi.  Alih-alih buat kukizz pulak hehehe ...  Pun dia sokonggggg je. 

Baik suami saya ni.  Time baik memang baik.  Kata mak, menantu dia raja manusia.  Ai, muji aje leps dia keluar IJN hari tu.  Dulupun muji gak, tapi la ni makin terang benderang pasang je le telinga bila mak borak dengan kawan-kawan kat telefon. 

Dia memang baik, tapi saya sangat benci bila dia marah anak-anak.  Sebab pada saya silapnya ciput je, tu pun nak marah ke.  Nama pun budak-budak.  Abah tak pernah marah-marah macam tu kat saya, sebab tu saya benciii sangat kalau dia marah-marah anak-anak saya.  Err ye la, saya tak ada geng nak bergaduh, tapi anak-anak saya ada 4 orang, tolak dua duduk madrasah tinggal dua. Yang dua ni pun kadang-kadang boring duduk kat meja makan pun boleh jadi hal, cukupla cuit-cuit kaki bawah meja.  Memang kena sound biso bonar jawab eh.  Padan muko la apo nak dikato!!!!  Lain kali buat la lagi, dah tau peel abah macamana kannnn ...

Tapi sebenarnya gertak je lebih, tapi gertak2 pun memang saya tak suka betul mendengar suaranya tu. Gertak bagi anak gerun sikit, sebab lepas tu selalunya dia akan main mata dengan saya angkat-angkat kening, senyum-senyum tengok anak menikus hehehe ...  Dan saya pun banyak belajar cara nak gertak macam tu sekarang ni.  Bukan apa, bagi penggerun sikit.  Budak-budak ni kadang-kadang memang agak nakal.  Alahai budak-budak ...

Apa-apa pun, thank you very very much to you n i really8x love you ... hehehe.  Nanti nak beli bahan nak buat kek along, kita gi lagi sesama ke Bagus ye, memang bagusssss!!!  Geram tengok macam-macam hiasan untuk deko kek kat situ tadi.  Adik dah bajet nak beli apa untuk kek birthday dia Mac tahun depan, lama lagi le dik ... tapi tak pe le, belikan jugak gula hiasan bentuk love pink merah tadi.  Sukanya dia.

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing