Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Saturday, November 26, 2011

my kokez @ kokezku @ intan kokez

cupcakes moist choc baru masak, belum disolek

cupcakes untuk Putri Iris Marissa, tapi an a's tak cukup tempat, tak pe la, saja nak bagi untuk majlis potong jambul Iris, n maknya suke dapat cupcakes ni (1st try hias hehe ... tak senonoh tapi sedap)


ini cupcakes Hanessa, dia hias sendiri, bangga ...

ada peace jari dia dua jari tapi nampak sikit je kat atas gambar tu

tu dia hehehe ...

adunan tepung cupcakes

curah susu perisa coklat, patut la sedap kata kak Hawa ...


bila dia amik gambar dia ni? tau tau dah ada je


sibuk dengan hello kitty, blur plak tu

ni cupcakes untuk Naqib bawak balik madrasah.  Budak lelaki ... tak kisah apa corak ke tindih2kan ke ... ada lebih 50 bijik

budak tahfiz nak menyemat pulak, tibai baju, tai, spek, jam abah, seluar?  ntah tak perasan seluar dia ke seluar abah yang saiz kecik

sengihhh...  eh gambar sapa tu?  abah lalu belakang tanya, bila masa dia berposing gaya ni pulak?  abah pelik sakan.

serius sikit, ada macho tak?  ish tak paham kenapa dia ada hati menyemat cara gini, pakai jubah serban lagi hencem apa.  Eh hensem anak aku tu, kata abah pulak ...

cupcakes untuk ustazah di madrasah Laila Ain, dia hias sendiri.

ni cupcakes Laila Ain nak bawak balik madrasah, pun dia deko sendiri ikut citarasa dia.  Hmm mama tak sabar tol nak belajar deko cupcakes!

Kokez/kukis/kukiz/kokiz/kokes/cookies ... apa-apa la ... jangan kobis udah, diorang kat fb kata macam sedapppp hehehe ... insyaallah sedapppp.  Nak rasa?  Bolehhh.

testing peket pertama.  Amacam? Ada potensi masuk market???

siap untuk hantar kedai esok.  Tapi penat jugak menekuni kokez ni.  Bukan senang nak cari rezeki ya ...  tapi semoga berkat.  Semangat 1 Hijrah!

pinjam sealer Zah isteri Wak Lan.  Mula-mula dia kata rosak.  Lepas tu katanya boleh la pinjam tapi pandai-pandai la pakai.  Alhamdulillah, tekan kiraan 3, peket terseal dengan cantiknya, tak bocor pun macam pakai lilin semalam tu.  Nak beli sealer la pulak.  Tapi betul-betul ke aku nak biznez kokez niiii???  Yang pasti asal-asalnya nak buat kokez untuk ahli keluarga yang gemar chipsmore tu ~ anak-anak tentunya, mak abah (mak suka betul bila Pak meon belikan dia chipsmore masa kat IJN hari tu, jimat2 dia makan tapi bila Laila Ain datang habis kena tibai hehehe ...), uwan (dia pun suka rupanya, esp bila yang dibikin sendiri macam ni).  

 Kokez ... hmm ... pelik la namanya kan, tapi yang pelik tu selalu cepat orang ingat hehehe ... belum confirm lagi, bila dah betul-betul nak buat sticker baru select balik dengan Pak Meon nanti.  Apa nak buat dengan kokez ni ek?  Yang pastinya nak bagi Naqib dan Laila Ain makan kat madrasah.  Lepas tu nak masuk balang untuk mak kat kampung konyel-konyel, share la ngan abah dan wan.  Mak Ramlah, Mak Leha, ishh rasa nak bagi semua sedara-mara pulak hehe ...  Ahad 11 Disember ni birthday Adam, rasa nak packing kecik-kecik untuk tetamu Adam.  InsyaAllah harap2 tak de aral nanti. 

14 Disember ni birthday Naqib ke 15 tahun.  Mesti ada untuk dia gak ... dengan cupcakes dan kek besau, insyaAllah.  Tengah fikir nak deko kek ni, nak macam yang beli kat kedai tu hehehe ... Tadi petang jengah Naqib kat sana, dia kata kawan-kawan dia sebut 'kek ... kek ...' tapi sori la makcik tak buat kek pulak, sibuk dengan kokez hehehe ...

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing