Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Saturday, November 26, 2011

apa nak buat?

Catatan malam tadi ~~ Salam Maal Hijrah.  Esok jangan lupa doa akhir tahun lepas solat Asar, dan doa awal tahun lepas solat Maghrib.  Semoga doa dikabulkan Allah.

Apa nak buat?

1.  Turunkan followers ke bawah.  Memang tak kisah pasal followers, sebab saya pun tak rajin nak follow blog orang.  Lagipun asyik 49-49 je tak bertambah-tambah.  Tapi terima kasih pada anda yang rajin nak follow tu hehe ...  tetap berterima kasih.

2.  Lain-lain tu belum rasa nak adjust.  Sebab ia akan bikin masa saya suntuk kat depan pc je.  Mungkin nak hide blog-blog biar jangan semak sangat.  Memang saya rajin betul kumpul blog yang saya suka, tapi membacanya selalu tidak.  Hmm ... baca tajuk pun okey la kot.  Tak sompek manjang!

3.  Mak komplen, 'tu la kau asyik internet-internet je, suratkhabar, tv tak mo tengok, sume ketinggalan berita terkini'.  Sebab saya cuak bila diaa tanya bila nak ambik duit RM100 untuk anak kat sekolah.  Surat tak ada pun, tiba-tiba mak kat kampung boleh suruh saya gi sekolah ambik duit pulak.  Siap sound lagi, saya ketinggalan berita sebab asyik bertenet je.  Ada ka?  Lepas tu baru la dapat surat dari sekolah.  Huh, mak laju betul.

Tadi, mak ingatkan tru telefon esok baca doa akhir tahun dan awal tahun.  Dan saya ntah macamana boleh mamai tanya, "eh bukan ke 26 Disember ke, mak?"  Alahai, kena sound lagi!!! 'Tu la ko, asyik tenet-tenet-tenet 1 Muharram pun tak tau bila.'  Adoi, macamana boleh silap walhal saya baru je salin tarikh kalendar Islam kat sini tadinya.  Nasib la nak kena ... mak pun pickup cekap.  Ada ka saya berinternet jadi ketinggalan zaman?  Bagi mak, tv dan suratkhabar masih penghantar berita tercepat nombor 1 hehehe ...

4.  Laila Ain (nama baru - Laila ialah kegembiraan @ malam supaya budak ini gembira selalu, nak cari nama bermaksud rajin tak ada yang sesuai dan dia pun tak mau pakai) tak nak balik madrasah.  Merengek-rengek nak balik hari.  Kalau balik hari, saya kena hantar dia sebelum subuh dan boleh ambik tengahari selepas hantar adik-adik dia sekolah ugama (tahun depan).  Masa tengah borak-borak, saya

Tak sempat nak habiskan.  Sambung entri lain.

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing