Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Saturday, September 24, 2011

Posting Sakinah ke 5

Salam Jumaat yang damai, serta salam sejahtera :)

Hari ni raya lagi.  Semalam selesai sudah dengan izin Allah, puasa sunat Syawal yang beberapa kali tertangguh kerana sedikit masalah kesihatan.  Sikit aje masalahnya, batuk-batuk, tapi saya rasa kurang selesa.  Kepala pun agak berdenyut.

Alhamdulillah, Allah mengizinkan saya berpuasa berturut-turut dari Isnin hingga Khamis semalam.  Hari ni raya la ...

Petang semalam jam 4.01PM, saya posting bab 5 novel Sakinah.  Alhamdulillah.  Nampaknya setakat pagi ini Sifu belum berkesempatan lagi menyemaknya di thread saya.  Mungkin Sifu juga sedang pulun sakan menyelesaikan novel beliau yang selalu mengangkat tema berat-berat belaka.  Anda pernah baca novel beliau?  Ada beberapa novel yang telah memenangi pelbagai anugerah termasuk anugerah SEA Write Awards 2009.  Kebanyakan novel beliau diterbitkan oleh DBP.  Agak sukar menemui karya-karya beliau di perpustakaan desa.  Mungkin di perpustakaan besar macam perpustakaan Shah Alam ada.  Err ... perpustakaan Seria dan perpustakaan Pandan di Brunei pun payah nak jumpa buku beliau.  Kenapa ya?  Saya belum berapa faham lagi hal begini, walaupun ada juga sedikit jawapan dari orang-orang yang agak berpengalaman.

Tak mengapalah.  Mudah-mudahan anda dapat menemui karya-karya beliau dan telah membacanya.  Hebat kan?







No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing