Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Saturday, September 24, 2011

FB ... huhh!

Saya masih mengigau.

Hehe ... ingat tak saya pernah tulis, sekiranya saya masih lagi muncul di FB bermakna saya telah mengigau.  Masalahnya saya terus mengigau hingga ke saat ini.  Salah satu cara untuk menghentikan igauan siang hari (dan berpanjangan hingga ke malam ...) ialah dengan klik X di penjuru kanan atas kotak menu FB itu.  Hah!  baru tak nampak apa-apa.  Kalau tak, keluar je nombor kat situ, asyik nak klik je.

Cuma, selalu pulak keluar kotak notis dari Yahoo Messager, mengabarkan ada message yang masuk dalam kotak pesanan.  Huh rajin betul.  Macamana nak buat ni?  Kekadang keluar jugak posting dari entah sapa-sapa ... yang rajin menulis di ruang chat Yahoo.  Pulak ...  Tak ada kena-mengena langsung.


Entahlah ... saya cuma memikirkan betapa addictnya kebanyakan kita saya terhadap FB huhhh!~  Cuba fikir, apa faedahnya ya?  Ada yang ngadu, nak study pun susah sebab tak dapat lekang dari FB.  Yang nak bacaYassiin pun asyik bertangguh, sebab nak main Mafia War kat FB.  Yang nak mengemas bilik pun belum juga kemas-kemasnya, sebab apa?  FB la tu! 

Saya?  Saya nak menyiapkan novel Sakinah ni, memang kena tutup FB tu.  Kalau tak, nampak je ada orang post or reply kat status saya, memang nak buka je baca.  Lepas baca, jawab balik.  Lepas baca jawab ... jawab baca ... baca jawab.  Jadinya novel saya tertangguh lagi. Huu ...

Teruk?  Memang terukkkk!!!

Jadi, tak payah bukak FB.




No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing