Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Thursday, August 18, 2011

Masak nasi aje

Sibuk upload koleksi gambar-gambar pemandangan di sekitar Seria di http://bruneimakmurindah.blogspot.com untuk tatapan semua.  Baru ni nak menjenguk blog naqhuhines.  Tak ada apa nak ditulis dalam keadaan tergesa-gesa ni, err ... lagi beberapa minit azan menandakan masuknya waktu berbuka puasa bagi kawasan Sijangkang dan yang sewaktu dengannya akan berkumandang di udara.  Semua dah siap atas meja. 

Menariknya hari ni saya masak nasi aje.  Ain masak air, untuk buat air teh.  Itu memang tugas dia setiap  hari.  Lauk-pauk dari dalam peti ais dipanaskan aje.  Malam tadi ada majlis berbuka puasa untuk taman kediaman kami ni.  Macam selalu, banyak hidangan daripada tetamu.  Makanya kami yang tolong membungkus ni membawa balik apa yang patut, untuk memudahkan tuan rumah berkemas.  Dan itulah hidangan berbuka puasa keluarga hari ini.  Ada lauk rendang ayam yang sedap rasanya.  Dan ... macam-macam lagilah.

Selamat berbuka puasa kepada anda juga.  Saya cadang nak ambil lauk dan sayur aje.  Boleh tak agak-agaknya?? Err, ambil nasi sesudu dua okey la jugak kot.  Ishhh, aku mesti kuruskan kurangkan berat badan untuk mencapai berat ideal.  Mesti mesti mesti insyaallah.

Jom ke dapur!!!

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing