Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Sunday, May 1, 2011

catatan April 2010

Catatan April 2011

abah ~ selamat hari lahir buat abah pada 18 April ini. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki yang halal lagi berkah oleh Allah Taala, sihat dan ceria selalu. Semoga diberi petunjuk olehNya arah seterusnya. Bersama-sama kita membaiki diri, ok.
Muhammad Naqib ~ Mendapat banyak jubah dari atuk Arbak. Macam dah kurus sikit, kata atuknya. Mesti hafaz 15 juz sehingga Ogos ini. Kalau tak, terpaksa mencari madrasah lain atau masuk alim. Semoga Allah membantu Naqib. Doa mama abah selalu mengiringi, insyaAllah.
Amirah Huril'Ain ~ akhirnya yang ditunggu-tunggu tiba jua. Ain sudah dewasa. Berhati-hati dalam bertindak, dahului dengan berfikir matang. Kamu sudah memiliki akaun dosa pahala sendiri. Semoga menjadi puteri solehah yang baik budi pekerti dan dialu-alukan sentiasa. InsyaAllah.
Muhammad Hidayatullah ~ dapat tempat pertama dalam ujian sekolah ugama. Result exam sekolah pagi masih belum diterima. Semakin rancak bersama Alween. Semoga jadi anak soleh yang hebat dan berani. InsyaAllah.
Amirah Nurhanessa ~ ada nama baru; Siti Aisyah, sempena nama isteri kesayangan Nabi SAW. Semoga menyerapi semangat peribadi wanita syurga yang pintar dan hebat itu. InsyaAllah.
Saya? Hmm ... kemaruk dengan pelbagai puding terjah, daripada apa bahan yang ada di dalam almari dapur. Masih begini, maintain gitu hehe ... Alhamdulillah. Namun ada rasa melayang-layang, mengapa? Tak taulah!
Ya Allah, tetapkanlah kami dalam ugamaMu. Kami selalu lalai dan leka, maka kami mohon keampunanMu, ya Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Tidak ada tempat lain lagi untuk kami kembali, melainkan ke sisiMu juga. Terimalah kami dan bersihkanlah kami selalu, oh Tuhanku

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing