Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Thursday, February 17, 2011

Di Hening Malam

 

Syahdu memang syahdu.  Mendayu dan menusuk kalbu.  Antara beberapa  lagu kegemaran saya yang sangat terhad.  Kalau dengar berpuluh kali pun tak jemu rasanya. 

Tak risau lagi kredit hp susut untuk melayari internet.  Saya berada di Perpustakaan Seria.  Jadi bolehlah upload satu dua video seperti ini.  Cuma suhu di dalam ini teramat sejuk, sehingga jari-jemari menjadi kecut dan pucat.  Sudahlah cuaca mendung sahaja.  Sudah beberapa hari terlalu panas hingga terasa garing di dalam kereta.  Tetapi masih hujan di sebelah malam bahkan semalam ia 'lebat giler'.  Terkenang hujan yang menimpa atap zink rumah uwan di kampung satu ketika dulu.  Kalau hujan 'lebat giler' macam tu, nak bercakap pun harus menguatkan suara melawan suara hujan.  Sekarang sudah senyap sedikit kerana sudah ditukar atap ardec. 

Sambil membuat pembaikan novel bab 1 Sakinah, sambil melayan lagu untuk halwa telinga.  Hehehe ... memang membantu menghilangkan mengantuk dan kebosanan.  Ilham pun mudah-mudahan lancar sahaja, insyaAllah dan alhamdulillah.

Ohhh ... sejuk giler!!!

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing