Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Monday, February 7, 2011

Cintai Allah

Salam buat semua :).

Semoga hari demi hari akan sentiasa lebih baik daripada hari yang lepas, baik daripada segi ibadah, komitmen terhadap tanggungjawab dan pencapaian terhadap apa yang selalu anda impikan. 

Apabila bangun setiap pagi, ucapkan syukur ke hadrat Illahi yang Maha Pemurah dan Maha Pengasih, yang masih mengizinkan kita bernafas untuk sehari lagi.  Ingatilah Dia, hadapkan seluruh hati dan jiwa kepadaNya dan bergantung kepada Dia semata. 

Bukan mudah untuk melakukannya tetapi itulah yang dilakukan oleh para kekasih Allah.  Tanamkan keinginan, cita-cita dan hasrat untuk mengagungkanNya dalam setiap tindak-tanduk, setiap detik yang berlalu dan akan dilalui.  Semoga Allah yang Maha Mengetahui segala rahsia hati memberi jalan dan ilham serta bantuan untuk mencapaiNya, mendekatiNya dan mencintaiNya dengan hati yang tulus dan bersih.

Bahawa tiada Tuhan selain Allah, dan kepadaNya kita akan dikembalikan.  Dan Nabi Muhammad itu pesuruh Allah, penghulu umat akhir zaman yang sentiasa menjawab salam kita dan mengetahui perilaku kita.  Selawat dan salam kepada Rasulullah SAW, para sahabat dan ahlul bait. 

Terima kasih ya Allah, di atas segala kurniaanMu.  Masukkanlah kami semua ke dalam golongan yang tetap di atas jalan yang Engkau redai dan jadikanlah kami tetap sabar di atas segala musibah yang Engkau ujikan ke atas kami.  Namun janganlah Engkau berikan kami ujian yang tidak dapat kami menghadapinya.  Ampunilah dosa-dosa kami dan tunjukilah kami selalu, dan gembirakanlah orang-orang yang menggembirakan kami dengan balasan yang baik-baik dari sisiMu. Kasihilah orang-orang yang mengasihi kami dengan kasih-sayangMu yang tiada batasan.  Hanya kepadaMu kami berserah diri.  Ameen.

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing