Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Thursday, September 30, 2010

Tadi

Tadi;
  • tengok Hanessa naik pentas peraga baju kebaya hijau ramai-ramai satu kelas walhal dia canang nak naik pentas buat aksen jalan ke depan ke belakang lepas tu depang tangan.  Ingat menyanyi rupanya jadi model.  Sengih je tengok aksi.
  • tiba-tiba masuk pertandingan asingkan kuih tradisional Brunei bersama para ibu untuk acara PIBG; sah tak menang sebab tak kenal semua kuih termasuk sedikit gabra.  Dapat tapau kuih tak menang.
  • ada cikgu menyapa 'dulu pengetua ke?' yang membuatkan aku mengaduhhh sendiri.  Ada muka ke?  Lepas ni nak buat surat mohon jadi cikgu kat sekolah swasta tapi ... 
  • Balik dari sekolah sempat membebel dalam kereta sebab tak sampai setengah saat bersua dah bergaduh tiga kepala hanya dengan sebab ciput je.  Kali ini bersyarah panjang sampai terkena jugak pada batang hidung sendiri.  Allah bersama orang yang sabar, Hurin!  Kenapa tak boleh sabar?  Jangan bercakap.  Diam ~ ni yang paling susah buat dia bila naik hot dengan adik-adik.  
  • sebab tu hati berkata pula, hanya Rasulullah SAW contoh terbaik buat kita.  Bukan watak-watak dalam tv, novel apatah lagi para artis yang ala-ala sempurna segala.
  • dan cukuplah terasa betapa aku begitu leka.  oh Tuhan!
  • petang walkaton lagi kat pantai.  Huh hujung bulan mesti turun 4 kilo - satu minggu satu kilo tapi nampak nasi dah penuh satu senduk tu napa tak luakkan?  Dalam perjalanan ke pantai, Hurin minta maaf sebab "tadi masa mama berceramah pendek, Hurin terlelap."  Memang bukan setakat terlelap rasanya siap tutup telinga lagi.  Betul?  Tuhan menyuruhku bermuhasabah rupanya.
  • nak edit blog list tapi napa tiap kali melepasi jam 10 asyik loading problem baik facebook baik blog?
  • temankan Hurin study subjek Sains dengan penuh kesabaran dan dia nampak seronok tengok mamanya merah mata menahan kantuk dan terlepas cakap merepek dalam mamai.  Tapi mata segar bugar bila dapat 'offer' gunakan internet dari abah dia malangnya Hurin pulak dah mengantuk, letak kepala terus berdengkur halus.  Kesian.  Cuba la setakat yang mampu, kami tak paksa.  Jalan masih jauh.  Nanti cuba lagi.  Semoga kejayaan menjadi milik Naqhuhines, kejayaan dunia dan akhirat.  InsyaAllah.
Sekarang ni, tiba masa nak merehatkan mata. 

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing