Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Monday, February 15, 2010

3 jam di JJ (gambar je)

Aksi spontan di depan 'hadiah besar' yang telah menakjubkan budak berdua ni.  Hiasan sempena valentine's day la tu... punya la besau hadiahnya.


Tak pernah-pernah berada di mana-mana pasaraya begitu lama tanpa tujuan khusus, hari ini aku berada di JJ Bukit Tinggi hampir 3 jam.   Puas aku memerhatikan gelagat dan paras setiap manusia yang lalu lalang sejak jam 12.40 tengahari.
 Gambar amoi comel ni kurakamkan tanpa pengetahuan keluarganya.  Kucuit pipinya yang montok tapi malangnya bayi ni tak friendly melonjak2 takut, kalau tidak teringin juga nak mendukungnya dan ambil gambar bersama.  Sudahnya dia didukung oleh bapanya apabila terus terlonjak-lonjak mengada-ngada la pulak menangis.  Mujur parents muda tu sengih je dan neneknya pun gelak tengok kelaku cucunya ini.  Aku sekadar mohon maaf hihihi...

Hanessa teruja melihat hadiah besar bagak ni... kalau boleh nak dikoyakkan pembalut untuk melihat isinya...




 

Tarian Singa oleh dua penari dan kumpulan pemuziknya.  Bergema satu JJ dengan dung dung chee ni.  



 
Hidayat yang bertuah.  Posing minum air.  Pakai jubah sebab tadi ziarah Naqib di madrasah.  Dia memang akan sendiri pakai jubah setiap kali ke sana.  Dia nak masuk madrasah tapi belum memenuhi syarat umur.
 
Letak gambar la dulu.  Tak larat nak menulis.  Walhal sepanjang duduk melangut kat JJ begitu punya banyak story nak dikongsikan di sini.  Kepala tengah setting nak operasi satu rumah luar dalam esok termasuk nak timba air kolam yang dah bertukar warna tu.  Lum dapat lagi nak pasang filter.  Ikan 6 ekor tu pun dah lama tak nampak, tabur makanan tak muncul langsung.  Apa khabar la agaknya di bawah air tu... kelmarin baru 40 cedok guna timba kecik tu dah rasa krem lengan.  Sebab tu nak ajak budak2 ni timba sama2 esok.  Moga2 jadual operasi berjalan lancar.  InsyaAllah.  Itulah namanya kita hanya boleh merancang, tapi Allah yang menentukan segalanya. Plan kolam ni begitu cantik, tapi mungkin nanti perlu dikeringkan dan ditutup supaya tidak dimasuki air nanti jadi sarang nyamuk pulak, jika semua plan asal untuk tahun hadapan berjalan seperti yang direncanakan.  Plan apa pulak?  Hmm adalah... Nanti story kendian.

(Guna bahasa harian je nih..)


No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing