Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Tuesday, July 14, 2009

Brunei mari...

10 Julai, hari lahir Hidayat ke 7. Tanpa dirancang, tetiba Hakim dan kawan-kawannya, Nas, Halim dan Mali kata nak datang ke rumah kami. Terkojut tengok Hakim dah bosa panjang, ada janggut sejomput laie tu, dah pakai spek plak. Kuek mencerabih macam mak dio gak...
Baguih sangat la nampaknya, ada la sempenanya ye tak. Saya send sms kat kekawan jemput kanak-kanak je datang pada sebelah malamnya, anak-anak depa la. Saya sudahkan pelawaan tu dengan setinggi-tinggi tima kasih, ada gak yang balas dengan pertanyaan, takkan jemput anak je kot... Ala, majlis ala kadar je, untuk menceriakan Hidayat sambil jamu budak-budak. Tengahari tu, saya ajak Naqib g kedai pilih kek, dapat kek gambar spiderman. Pas tu beli jajan dan minta tolong Naqib bungkus. Then Saya prepare bahan untuk meehon goreng, tak sempat nak goreng, abah depa dah tolong gorengkan. Dalam perjalanan balik petangnya tu, dia singgah kedai beli nasi lemak special dan sate, coz Hakim kata nak rasa nasi lemak sini pulak. Demikianla adanya peristiwa hari tu yang boleh dibuat kenang-kenangan bawak balik dek Hakim ke Brunei. Oh ya malamnya pulak seusai majlis simple tu, abah depa bawak bujang-bujang Brunei tu g Serindit. Balik jam 2 pagi, pagi esoknya tengok masing-masing dah terbungkang kat hall. Selesai bersarapan, mereka pun bergerak ke Cheras pulak, rumah auntie Halim. To all of you, Maaflah dengan sambutan yang seadanya ni, jangan serik plak nak datang lagi yo. Info la awal-awal, boleh masak ekor lembu...buat sup thursun, hehehe. To kak Lang, eden dah tengok-tengok rate kapaterobang kek air asia tu, tahun dopan boleh la poie, nanti den nak hanta kad rayo kek sultan Brunei mintak duit rayo buleh buek duit tambang...errr...ekau pun buleh bagi den duit rayo, apo...den tunggu yooo...jangan lupo lak!!!


No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing