Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Friday, June 19, 2009

Minggu ini

macam2 hal minggu ni. orang pasang gril membuatkan rumah saya berdebu sikit. semua tingkap dan pintu ada gril tapi dia terlupa nak buat gril bilik anak dara sunti saya. dah tu gril tak undercoat dulu, jadi catnya tak cantik, meleleh2. langsir terpaksa diturunkan dari tingkap supaya tak terkena cat touch-op pada gril. so saya ambil kesempatan membasuh langsir, semua masuk mesin. bila sidai, langsir nipis untuk hari siang dah koyak-rabak, aduh!
kemudian, anak dara sunti sakit perut. dah check darah, ada jangkitan di usus. kemungkinan apendiks. diberi surat rujukan ke HTAR, tapi kami tangguhkan, ada sebab. nampak tak heavy, cuma sesekali dia kesakitan. dah dua hari tak sekolah. dia dah bagitau kawan2 yang dia akan masuk wad. hujung minggu ni kalau tak ada perubahan, kami akan hantar dia ke hosp. kami agak dia akan di op macam along dan abahnya.
saya dah bersihkan rumput yang subur di belakang dapur. setiap kali menyidai dan mengangkat baju di ampaian, saya ambil sedikit masa mencangkul rumput karpet yang tebal tu. penat dan keluar peluh. sakit pulak di pinggang kiri. jangan buah pinggang yang affected, udahlah. risau gak sebab time student dulu pernah masuk wad bila satu badan bengkak, nephrotic syndrom, buah pinggang ada masalah.
saya dapat call dari kedai cermin mata, spek dah siap. harganya RM520 lepas diskaun. abang bising sebab mahal sangat. multicoated dan multivision. saya ajak dia datang kedai hari tu dia tak mahu. lepas tu bising pulak...camano?? rabun dekat dah meningkat, rabun jauh kurang pulak.
petang semalam dapat call dari kawan sekolah, Hisyam dari Langkawi, bagitau kawan sekolah lagi sorang, Kamarudin, masuk ICU sebab heart attack. ditahan di hospital Alor Setar. saya call dia, wish sihat dan dapat bekerja semula macam biasa. belum 40 dah heart attack....walhal aktif sukan.
abang beli durian banyak. kami agih2kan pada jiran dan kawan. malam tadi kami hantar ke madrasah along tanpa beritahu dia, surprise!! dia sengih bukan main lebar. budak2 tahfiz ramai2 angkat durian dari bonet kereta. malam ni kentut durian la depa.

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing