Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Tuesday, June 23, 2009

Diri, Hati dan Perasaan 1 (DHP1)


Diri : layak ke aku?
Hati : mungkin layak mungkin tidak...
Perasaan : aku khuatir la, khuatir tak dapat pikul tanggungjawab tu

Diri : tapi aku seronok jugak, tak sangka nama aku disebut-sebut
Perasaan : alah, geng kau je yang sebut nama kau tu
Hati : kadang-kadang aku rasa kau boleh, cubalah dulu
Diri : ada ke masa untuk aku mencuba dulu? Diorang tu dah banyak problem. Eh, mana sempat nak cuba-cuba.

Hati : kan Dr.Tuah kata kena ada perasaan hebat barulah jadi hebat.
Diri : alah, Dr. Tuah tu...menyampah aku tengok stail dia bercakap.
Hati : Tak baik...dia bagi ilmu. Tak kisahlah cara dia tu.
Perasaan: Ntah kau ni, aku tak rasa apa-apa pun. Ok je.
Diri : Eh, kau ni dah tak berfungsi ke? Nasib baik aku dah lama tak tengok dia kat tv, dengar kat radio lagi tak pernah.
Hati : Dah...dah...lari tajuk perbincangan pulak.

Diri : Hmm...aku tak naklah jadi pengerusi ke, ketua pusat ke...pusat aku pun aku jarang tengok, lagilah nak jadi ketua pusat....
Perasaan : Ha ha ha, amenda la kau ni, ke situ pulak.
Hati : Ok, selesai. Tak payah beratkan kepala hotak. Fikir sikit lagi alasan yang sesuai untuk tolak dengan baik.
Diri : Oo tu sonang bai tu. Aku memang dah nak quit. Maleh la nak g meeting tiap-tiap minggu.
Perasaan : Ceewahhh, meeting konon. Perasan je.
Diri : Memang la tu meeting. Kalau Bahasa Melayu, perjumpaan.
Hati : Dah, aku minta diri dulu. Ada benda lain lebih penting aku nak handle. Kalau aku rilex je, rosak satu negara.

bersambung...

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing