Hadith


Beramal dan Menyampaikan


Random Hadith Widget

Bismillah

Bismillah

Friday, May 8, 2009

Tengkiu for welkam!!

Hehehe sebelum tu aku nak gelak dulu..hehehe...masa hari raya di Brunei jugak, kami mengadakan 'open house' untuk kengkawan. Pelbagai bangsa yang datang, Filipino, Omputeh, Cina, India, termasuklah warga tempatan dan orang Melayu Malaysia sendiri. Aku ni bukanlah guna BI hari-hari so lidah tu agak tergeliatla sikit. Tapi time pergi check up pregnancy ngan doktor or midwife kat Jerudong Park Medical Centre tu kena la cakap omputeh jugak. So ni pun jadi bahan jugak oleh suamiku sampai sekarang. Cuma la ni makin improve la insyaAllah. Nak jadi cerita, setelah tetamu selesai menikmati hidangan, mana yang datang awal balik awal la. Ada sorang doktor omputeh ni (dia merawat aku masa bersalin Naqib) pun nak balik, so dia mohonla nak balik. AKu pun sengih-sengih sambil berfikir nak ucap tima kasih sebab sudi datang. Tapi malangnya seribu kali malang aku dah tersasul!!! Tanpa aku sedari, aku cakap "tengkiu for welkam!!" sambil shake hand beria-ia dengan senyum lebar. Keh keh keh nasib baik aku pun tak perasan kalau tak mau terus menyorok bawah meja. Bila doktor tu dah pergi, barula suami aku bisik tanya apa aku dah cakap tadi?? AKu kata aku cakap "Tengkiu for coming" la..tapi pas tu aku caya la aku dah tersalah cakap, sebab aku perasan muka doktor tu semacam je, agaknya menahan tawa kot. Macam biasa jadi bahan sampai sekarang.. Pengajaran - jangan putus asa improve diri ya adik-adik n anak-anak...

No comments:

Search This Blog

Blog Archive

Rakan Blog

Pakaian Muslimah

cinta hingga Firdaus

Lilypie Angel and Memorial tickers

Terima kasih :)

Follow by Email

utamakan Bahasa Melayu

utamakan Bahasa Melayu

Pantai Lumut

Pantai Lumut

Pantai Mersing

Pantai Mersing